Online prodaja
Od
Do

Početni prihvatljivi datum polaska:

Krajnji prihvatljivi datum polaska:

Početni prihvatljivi datum povratka:

Krajnji prihvatljivi datum povratka:

Centrotrans Eurolines kupio vozila sa video nadzorom

Uprava kompanije Centrotrans Eurolines donijela je odluku da se u Gradsko prigradskom saobraćaju obezbijede vozila sa video nadzorom. U tu svrhu nabavljena su četiri autobusa koji omogućavaju dodatnu sigurnost putnika.Zbog stalnog povećanja broja putnika koji koriste naše usluge Centrotrans Eurolines je izvršio kupovinu savremenih zglobnih autobusa marke NEOPLAN. Autobusi su kapaciteta 150 putnika i imaju ugrađen video nadzor, klimu, navigaciju i motor koji zadovoljava EURO 3 norme. Navedeni autobusi će od ponedjeljka 03.11.2014. godine biti raspoređeni na redovnim linijama Centrotrans Eurolines. Kao i u ostalim autobusima koji saobraćaju na linijama u Gradsko prigradskom saobraćaju u ovim vozilima dostupna je i besplatna WiFi usluga.

U cilju obezbjeđenja novih tehnoloških pogodnosti, kompanija Centrotrans Eurolines raspisala je tender koji podrazumijeva uvođenje potpuno novog sistema naplate karata u autobusima, upravljanje saobraćajnim sistemom u realnom vremenu, video nadzor unutar i van autobusa. Nakon provedenog postupka tendera cilj je da se obezbijedi da sva vozila Javnog gradsko prigradskog saobraćaja Centrotrans Eurolinesa budu pokrivena ovom tehnologijom.

Više o tenderu izjavio je predsjednik nadzornog odbora Centrotrans Euroline dr. Muhamed Šaćiragić: „Tender za nabavku opreme i informacionog sistema naplate i upravljanja prevozom s održavanjem u Centrotrans Eurolines je raspisan u augustu 2014. godine kao javni međunarodni tender. Otvaranje ponuda bit će 10.11.2014. godine. Cilj je da se u vozila javnog gradskog i prigradskog prevoza uvedu nove tehnologije koje se prije svega sastoje od:

1. Sistema za nadzor i upravljanje saobraćajem
2. Sistema naplate karata i evidencije protoka putnika
3. Video nadzora koji prati kretanje vozila u realnim uslovima saobraćaja i stanja u vozilu u toku rada"


Kompanija Centrotrans Eurolines nastavlja sa kupovinom novih vozila koja će upotpuniti vozni park ali i dodatno poboljšati usluge u Gradsko prigradskom saobraćaju u Kantonu Sarajevo.

S poštovanjem,
SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
info@centrotrans.com
a.prolaz@centrotrans.com