Online prodaja
Od
Do

Početni prihvatljivi datum polaska:

Krajnji prihvatljivi datum polaska:

Početni prihvatljivi datum povratka:

Krajnji prihvatljivi datum povratka:

Centrotrans Eurolines u javnom prijevozu putnika u Kantonu Sarajevo

Kompanija Centrotrans Eurolines od samog osnivanja vrši prijevoz putnika na području grada Sarajeva koji je tada činilo 10 gradskih općina, a od 2013. godine aktivno učestvuje u redovnom obavljanju javnog gradskog prijevoza na užem području grada Sarajeva.Na osnovu zahtjeva Ministarstva Saobraćaja, Općina, Mjesnih zajednica i velikog broja peticija građana Centrotrans Eurolines povećava obim linija na kojima saobraća. Danas vršimo javni prijevoz na području  Kantona Sarajevo na slijedeći način:

- Saobraćaj je podijeljen u tri poslovne jedinice: PGS, Grad i PJ Ilijaš
- Linije se obavljaju sa 88 autobusa
- U Kantonu Sarajevo Centrotrans Eurolines saobraća na 48 linija
- Učešće Centrotrans Eurolinesa u pogledu broja linija u javnom autobuskom prijevozu iznosi 51%
- Na realizaciji prijevoza na području KS zaposlen je 151 radnik.

U ovaj broj nisu uračunate federalne linije koje također imaju stanice/stajališta na području Kantona Sarajevo.

Centrotrans Eurolines nastavlja sa kontinuiranim investicijama u kvalitetan vozni park. Nova investicija, za potrebe javnog gradskog prijevoza u KS, iznosi preko milion KM. Kupovinom šest zglobnih autobusa i jednog minibusa prilagođenog za prijevoz invalidnih osoba putnicima se pruža komforniji i brži prijevoz.Svi novonabavljeni autobusi opremljeni su platformom za invalidne osobe, video nadzorom i klima uređajima. Zglobni autobusi su kapaciteta 150 putničkih mjesta od čega je 51 sjedeće mjesto.

Na osnovu gore navedenih pokazatelja jasno je da Centrotrans Eurolines kadrovski i pozicionalno predstavlja važan faktor u Javnom gradskom prijevozu putnika. Posebno je važno istaknuti da je u pogledu kvaliteta prijevoza, Centrotrans Eurolines dostigao zavidan nivo koji se očekuje da bude standard u savremenim urbanim sredinama.