Online prodaja
Od
Do

Početni prihvatljivi datum polaska:

Krajnji prihvatljivi datum polaska:

Početni prihvatljivi datum povratka:

Krajnji prihvatljivi datum povratka:

Počela obuka 20 nezaposlenih osoba za stručno usavršavanje


Posebno kreirana obuka pomoći će nezaposlenim osobama da u periodu od dva do četiri mjeseca, unaprijede znanja i vještine za deficitarne poslove na tržištu rada

Sarajevo, 14.12.2017. – U kompaniji Centrotrans Eurolines jučer je počela treća obuka stručnog usavršavanja za 20 osoba sa evidencije nezaposlenih JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" Sarajevo.

Cilj ove obuke je usklađivanja ponude i potražnje na tržištu rada u Kantonu Sarajevo u okviru programa Međunarodne organizacije rada (ILO) – „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini" i programa „Nove strategije zapošljavanja na lokalnom nivou."

Kompanija Centrotrans jedan je od partnera Projekta "Nove strategije zapošljavanja na lokalnom nivou", na kojem je Općina Novi Grad Sarajevo vodeći aplikant. Obuka se realizuje uz podršku EU sredstava kroz Program Međunarodne organizacije rada (ILO).

Trenutno, obuku pohađa osam nezaposlenih osoba za obavljanje poslova vozača autobusa, četiri za automehaničara, četiri za autoelektričara, dva inžinjera saobraćaja i dva inžinjera mašinstva.

Posebno kreirana obuka pomoći će nezaposlenim osobama da u periodu od dva do četiri mjeseca, unaprijede znanja i vještine za deficitarne poslove na tržištu rada, posebno za kompanije u oblasti pružanja usluga u zemlji i regionu.

Nevedenim aktivnostima se žele unaprijediti mjera aktivne politike zapošljavanja kroz partnerstva relevantnih aktera ali i zaposliti određeni broj nezaposlenih osoba.